home Menu close
menu MENU

Babblarna ressurspakke

Babblarne-serien er laget for å gi bedre språkutvikling hos barn. 
Ressurspakken inneholder: Boken Tale & språk i Babblarnas verden, eske med DIY for Fonemkort, Lydbøker, Ordfigurer, Ordlotto, Stavelsesfigurer

Babblarne-serien er produsert i samarbeid med Iréne Johansson som er Karlstadmodellens grunnlegger / Hatten forlag.

 

kr kr 1 395,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-8360-011-7
Nedlastbare filer:
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Lanseringsdato 30. sep. 2018
Beskrivelse

I  boken presenteres materiell og metodikk som kan støtte innøvingen av lydene i talen på ulike nivå og på ulike måter. Det skrives ikke om ordforråd og grammatikk, men en enkel tommelfingerregel er at man tenker ordøvelser som forberedende øvelser og grammatikk som "kommenterende" øvelser til taletreningsøvelsen som er valgt. Det er enkelt ettersom hvert bilde også kan brukes til å øve ord og grammatikk.


Ressurspakken inneholder stive ark med alle kort og spill som brukes som øvingsmateriell i boken. Dette må du imidlertid klippe ut selv og evt laminere. 


Boken handler om taletrening, men det å lære seg å forstå andres tale og selv å snakke slik at man blir forstått, innebærer så mye mer. For at lydene i talen skal bli meningsfulle må man ha lært seg at ulike kombinasjoner av lyder blir til ord og at ordene betyr noe. Man behøver å ha et ordforråd.


Her er det om å gjøre å utfordre barnets kreativitet og problemløsning akkurat passe mye. Barnet drives av nysgjerrighet og en lyst til å bli utfordret, og det viktigste i leken med Babblarna er at både voksne og barn har det gøy og meningsfullt og får trigget fantasien.


Å skape motivasjon for tale og språk åpner uante muligheter for læring. 


For å bli en god taler kreves både en god uttale og en god språklig kompetanse. Irené Johansson


EKSEMPELSIDE LYDFOKUS


 


Råd&Tips

Babblarne-serien er laget for å gi bedre språkutvikling hos barn. 
Babblarna vekker nysgjerrighet og lyst til å lære, og gir en utmerket start til å utvikle språket. Når man babler og leker trener man aktivt på språklyder, språkmelodi, begreper og grammatik. 

I Babblarnas verden skal man leke, fantasere og ha det gøy. Hvordan dette gjøres varierer naturligvis fra barn til barn. Tenk på at du skal ta barnets perspektiv og gjøre leken eller øvelsen på en slik måte at det meste er gjenkjennelig, men at barnet samtidig får en liten utfordring.

Babblarna er egnet for bedre språkutvikling hos barn generelt, men passer også for barn med forsinket språkutvikling, barn med nevrologiske vansker m.m. Babblarna kan også være nyttig for barn med spesifikke behov grunnet Downs -syndrom, Fragilt X -syndrom, Dyspraksi m.fl.