home Menu close
menu MENU

For sånn er det

Ole TikkTakk, Lotte-Loppe, Maja Livredd og Theo Tanketroll. "For sånn er det"-serien hjelper familien og klassen å snakke sammen når barnets liv er vanskelig

Forfatter: Psykologspesialist Gro Merete Grønvold Eilertsen 
Ilustrasjoner: Ingrid Kristine Hasund

BLA I ALLE 4 BØKENE UNDER

kr kr 795,00

Lagerstatus: På lager

SKU: HERT1
Beskrivelse


Ole Tikktakk – for sånn er det å ha tics


Ole har Tourettes syndrom, og det er ikke alltid lett. Boka beskriver stresset, misforståelser som kan oppstå, og hvordan det er å ha ufrivillige tics.


Ole skal begynne i første klasse, og har nettopp flyttet til et nytt sted. Vi får være med på hans første skoledag, og første møte med nye klassekamerater og venner. Men Ole har Tourettes syndrom, og det er ikke alltid lett. Gjennom ham blir vi kjent med Ole Tikktakk:


“Når Ole Tikktakk kommer på besøk, er det kriblerier i magen. Det er en skummel følelse der som sier at noe ikke er greit, og en boblefølelse i brystet som gir lyder ut av munnen.”


Lotte-Loppe – for sånn er det å ha ADHD


Boken om Lotte-Loppe gir et innblikk i utfordringene et barn møter når tankene hopper og spretter. De fleste har hørt om ADHD, men vet vi egentlig hva det vil si å ha konsentrasjonsvansker?


Lotte er åtte år, og på mange måter akkurat som alle andre jenter på åtte. Det er bare en liten ting – en liten loppe som av og til fyller hele Lotte.


Boken om Lotte-Loppe gir et innblikk i utfordringene et barn møter når tankene hopper og spretter, samtidig som det stadig stilles krav fra venner, foreldre og skole. De fleste har hørt om ADHD, men vet vi egentlig hva det vil si å ha konsentrasjonsvansker?


“Det er vanskelig å være Lotte når Lotte-Loppe våkner. Da kommer det stadig nye tanker i hodet. Nye tanker, nye ideer, nye ting å gjøre. Hva var det egentlig jeg skulle nå? Jeg glemmer så lett når Loppe-Lotte lager liv.”


Maja livredd – for sånn er det å ha angst- og tvangslidelse


Dette er en informasjonsbok rettet inn mot barn som har angst- og tvangslidelse – deres foreldre, søsken, venner og klassekamerater.


Maja er åtte år og stort sett akkurat som alle andre jenter på åtte. Det er bare en liten ting – en liten gruing i magen som av og til lager sprell og ugagn og gjør Maja til Maja Livredd, redd for alt og ingenting. Eller, ikke alt, som Maja selv sier, men ganske mye.
Å være redd, av og til, er helt normalt. Hva barn er redde for, og hvordan følelsen kommer til uttrykk, endrer seg med barnets alder og modenhet. Boken om Maja Livredd gir et innblikk i utfordringene et barn og deres familier møter når barnet har angst og/eller tvangslidelse og redselen tar overhånd i hverdagen. Den viser hvordan det er å være barn når tanker og bilder blir klistertanker, som klistrer seg fast i hodet, og kommer igjen og igjen.


Theo Tanketroll – for sånn er det å være deprimert


Boken om Theo Tanketroll gir et innblikk i noen utfordringer og tanker et barn og deres familie kan møte når barnet blir deprimert og familien er i endring. Dette er en informasjonsbok rettet inn mot barn som er triste og lei seg og som opplever samlivsbrudd – deres foreldre, venner og klassekamerater.


Theo er 8 år og på mange måter som alle andre gutter på 8 år. Det er bare det at Theo har et tanketroll. Et lite bøllete og rampete troll som dukker opp når han minst ønsker det, og lager vonde tanker. Vonde tanker som gjør Theo så trist og lei at de andre sier han er deprimert. I tillegg har har han en hemmelighet . Foreldrene skal skilles. Tanketrollet sier det er Theo sin skyld. Det gjør det vanskelig å sove, spise og gjøre lekser. Alt er plutselig vanskeligere enn det pleier å være.


Tristhet er en av de reaksjonene barn kan oppleve når foreldre går fra hverandre. For noen er dette en kortvarig reaksjon, for andre varer den lengre. Å være trist, av og til, er ikke farlig. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på en sorg når livet plutselig tar en annen vending enn planlagt. Men tristhet kan være veldig vondt å kjenne på. For noen kan denne tristheten bli så stor, vanskelig, altoppslukende og lammende at det blir det man kaller en depresjon. En depresjon som barnet trenger hjelp til å komme ut av. Triste og deprimerte barn trenger voksne som er der for dem, og som er nysgjerrige på tankene og følelsene deres. De trenger voksne som tåler å høre om det som foregår på innsiden.

Råd&Tips