home Menu close
menu MENU

Frøken Dobbel og Herr Halvparten


Boken formidler en historie om to personer i byen Normal, samtidig som den lærer barnet en måte å doble og halvere på. Underveis presenteres det ulike problemstillinger knyttet til de matematiske begrepene. 
Forfatter Hanne Vestby Ill: Xiaoli Duan Stivt omslag 50 sider, 20x20 cm ISBN 978-82-90910-89-6
kr kr 195,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-90910-89-6
Beskrivelse

Boken har to parallelle formål. Det ene er å trene opp forståelsen for de matematiske begrepene halvparten og dobbel. Det andre er å sette ord på og utvikle forståelse for respekt, høflighet, toleranse og vennskap mellom mennesker.
Hovedpersonene i boken kan til tider være svært egenrådige, grådige og noe usympatiske i sin oppførsel. Min erfaring er at barn elsker dette. De vet så godt at det ikke er slik man bør oppføre seg. Det er morsomt å kunne le av noen som gjør det stikk motsatte av hva de selv har lært man bør gjøre. Dette er en god hjelp i innlæringen av de sosiale kodene og normene. Men selv om barna får en mulighet til å slippe latteren løs av Frk. Dobbel og Herr Halvpartens ego, vil de samtidig oppleve at hovedpersonene selv korrigerer egen adferd i samspill med andre mennesker. Ikke minst hverandre.