home Menu close
menu MENU

Brett og Fortell

Brett eventyret om Hanen og Reven, bunader fra Rogaland, Oslo og mange fler.
Klikk på de valgene du ønsker å bestille. Du vil få tilgang til filen(e) etter at vi har behandlet dette. Normalt 1 dag etter bestillingen. Bruk ditt selvvalgte passord for å logge inn på Min konto - Mine nedlastbare filer - Last ned.

ill. Tetiana Kosovska ISBN:978-82-90910-86-5

kr kr 60,00
kr kr 60,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-90910-86-5
Beskrivelse

Brett og fortell


Er en serie av figurer du kan brette og fortelle om. Vi har nå lagt ut eventyret om Hanen og reven (les eventyret her, hør det fra nrk ) og Bunader til 17.mai og andre festdager. Flere vil komme etterhvert.


Bruk bildene som forside og lag dine egne "kopi"originaler for bruk i skole og barnehage.


Materiale


Det eneste man trenger er materiale som kan brettes. Som oftest papir, men også annet. Materialet må være flatt for at man skal kunne bruke origami-teknikker på det.


Kopipapir 
er en av de mest tilgjengelige papirtypene, og kan derfor raskt bli tatt i bruk for nybegynnere i origami. For å følge diagrammer må man som regel klippe eller skjære det til kvadratisk form før man begynner. Kopipapir egner seg godt til enkle figurer med relativt få bretter, men på grunn av tykkelsen så blir det vanskeligere å bruke kopipapir til kompliserte figurer. Kopipapir selges vanligvis i kvaliteten «80 grams» eller 80g/m², altså at en kvadratmeter veier 80 gram. Det betegnes som A0, A1 er halvparten av det, og et A4 ark av denne kvaliteten veier altså 5 gram.
Gjennomslagspapir 
er 40 grams papir som tidligere ble brukt bak originalen og blåpapiret ved skriving på mekanisk skrivemaskin, det er svært egnet. Det er sterkt og holder brettene godt, og tynt så det tåler mange bretter. Det kan imidlertid være vanskelig å få tak i etterhvert.
Avispapir 
egner seg relativt dårlig til Origami, siden det ikke beholder brettene særlig godt, og revner veldig lett.
Gavepapir 
har kvalitet som er svært varierende, men noe er svært bra. Det beste er som regel hvitt eller avvikende farge på baksiden, tynt og sterkt og billig i innkjøp. Kan skaffes i småruller på 3–10 meter eller store ruller som brukes til innpakking i butikker - spør etter rester etter julesalget.
Pengesedler 
har ført til utvikling av mange egne modeller for papir som er ca dobbelt så langt som bredt, og pengesedler er laget av svært sterkt papir som tåler håndtering bra.
Servietter 
er laget av tøy eller mykt papir gjerne i flere lag, og er som regel kvadratiske.
Tradisjonelt Origamipapir 
er laget spesielt for origami og fåes kjøpt hos blant annet bokhandlere. Det er relativt tynt, kommer som regel i en pakke med assorterte farger, gjerne også med mønster, farge på en eller to sider og er ferdigkuttet til kvadratisk form. De fleste kommer i bokser på 15 centimeter og 25 cm. Man kan også finne både større i mindre utgaver, men de er ikke så vanlige.
Metallfolie 
er tynne ark av metall eventuelt tynn metallfolie limt med papir på én side («sjokoladepapir»). Det er både tynt og sterkt, og holder brettene svært bra.