home Menu close
menu MENU

Grunnleggende digitale ferdigheter for elever

Det viktigste i denne boka er ikke å by på detaljerte bruksanvisninger, men å skape mentale modeller. Gjennom fortellinger, eksempler og idéformidling viser boken hvordan man kan jobbe smartere og mer effektivt ved hjelp av informasjonsteknologi.

ISBN 978-82-90910-55-1 Forfatter Leif Harboe -  Elevboka på blogg

kr kr 350,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-90910-55-1
Beskrivelse

Klikk deg inn på tilhørende blogg


Hovedområder i boka


Studieteknikk med digitale verktøy – hvordan sørge for at man jobber rasjonelt og smart?


Verktøy for lesing på nett (Read it later, Instapaper, RSS-lesere som Google Reader). Lesing på datamaskin, lesebrett og mobiltelefon


Verktøy for å organisere egen læring (OneNote, Scrapbook, Evernote, Google Calendar/Tasks, Xmind, Dropbox, Simplenote med mer)


Produksjonsverktøy (Blogger, Photostory, Etherpad, Googledokumenter, publisering på Flickr og Youtube, bruk av mobiltelefon til foto og film m.m.) og presentasjonsverktøy


Sosiale nettverk for læring (hvordan man kan bruke for eksempel Skype, Facebook og Twitter til å organisere sitt eget personlige lærende nettverk)


Finne og vurdere informasjon (om digitale læringsressurser, kildebruk og kildevett)


Målgruppen er elever på ungdomstrinnet og videregående skole


"Jeg har stor tro på at mange elever kan finne ut av ting på egenhånd, men de trenger å få etablert en bevissthet om hvordan man kan organisere og bruke datateknologien for å håndtere og utnytte mangfoldet av digitale ressurser og læremidler".
Leif Harboe