home Menu close
menu MENU

Verdt å vite om Stamming

Formålet med boken er å gi pedagoger, foreldre og andre en forståelse av hva stamming er, hvordan stamming kan utvikle seg ettersom barnet vokser, samt hvordan man på best mulig måte håndterer at det lille barnet stammer. 40 sider

Forfattere: Per Fabæch Knudsen &Hermann Christmann Norsk oversettelse av Sigrid Hesjevoll ISBN: 978-82-90910-63-6

kr kr 139,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-90910-63-6
Beskrivelse

Hva er stamming?


Stamming er en rytmeforstyrrelse i talen i form av repetisjoner, forlengelser og blokkering av lyder. Stamming kan skje i munnen eller strupen.


Denne boken handler om stamming hos det unge barnet, og henvender seg til foreldre og personale ved barnehage og skole. Du kan lese om: 


Forskjellen på stamming og normal ikke-flytende tale hos barn. 


Kunnskapen vi har om stamming. Hvordan stamming kan utvikle seg og hvilke teorier man har rundt hvorfor stamming oppstår. 


Hvilke grep man kan ta. Stamming kan utvikle seg til å bli et alvorlig handicap dersom man ikke på et tidlig stadie tar grep for å behandle problemet. Både logopeder, foreldre og personal i barnehage og skole er viktige bidragsytere i behandlingen. 


Hvordan man opplever å være foreldre til et barn som stammer. 


Hvor man kan henvende seg dersom man tror at man er foreldre til et barn som stammer.

Råd&Tips

Stamming oppstår som regel i 2-5-årsalderen. Det har vært vanlig å regne med at 4-5 prosent av alle barn stammer i løpet av taleutviklingen, men nyere forskning viser at cirka 8-13 prosent av barn stammer i løpet av taleutvikingen. For de fleste avtar stammingen etter hvert som man blir eldre. Et sted mellom 0,7 og 1 prosent av den voksne befolkningen stammer. Det er tre ganger så mange menn som kvinner som stammer.

http://www.stamming.no