home Menu close
menu MENU

Hei Ruby - Oppdag koding

Bli med Ruby på eventyr inn i datamaskinenes magiske verden. Kanskje verdens beste barnebok om programmering

Forfatter: Linda Liukas ISBN: 978-82-8360-009-4

Les den supre anmeldelsen fra barnevakten.no  her

kr kr 249,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-8360-009-4
Nedlastbare filer:
Last ned og klipp ut
Lærer og foreldreveiledning med kopieringsgrunnlag
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Lanseringsdato 6. apr. 2018
Beskrivelse


Ruby finner et postkort fra pappa. Der står det at han har gjemt fem glitrende edelstener som hun skal finne. Ruby begir seg ut i en verden av skjulte mønster, koder og problem som skal løses.


Denne boken lærer barn å forstå den verdenen vi deler med datamaskiner. Med Hei Ruby har Linda Liukas skapt en flott introduksjon til tenkingen og begrepene i den digitale verden. Det blir stadig viktigere å lære seg programmeringens ABC. Boken og tilhørende aktiviteter er utformet for å gi en kollektiv fantasi til barn og deres interesser i datavitenskap. 


Etter den innledende historien er det mange oppgaver som gir grunnleggende forståelse av de mest sentrale aspektene av programmering og koding. Resultatet er en lekpreget og lærerik bok – en bok som du kan glede av mange ganger.


Boken handler om å tenke kreativt og selvstendig, samtidig som man får en introduksjon til datalogisk tenking. Ruby er en superkul jente som lærer seg å løse utfordringer gjennom samarbeid og oppfinnsomhet. Boken kan brukes i mange alderstrinn og emnene omhandler bl. a matematikk og entreprenørskap og stimulerer til oppfinnsomhet.


For mer aktiviteter, filmer og beskrivelser Klikk her ...


NØKKELEN TIL RUBY lærer og foreldreveiledning med kopieringsgrunnlag kan lastes ned lenger opp på siden. 


Råd&Tips

Linda Liukas er programmer, forteller og illustratør fra Helsingfors, Finland. Hennes bokserie Hello Ruby introduserer den magiske verden av teknologi for barn og har blitt oversatt til over 20 språk.

Linda er en sentral figur i programmeringsverdenen og har jobbet med edtech i mange år. Hun er grunnleggeren av Rails Girls, et globalt fenomen som underviser grunnleggende programmering for unge kvinner over hele verden. Workshops, organisert av frivillige i over 270 byer, har etter noen år lært mer enn 10.000 unge kvinner grunnlaget for programmering.

Linda har studert business, design og engineering ved Aalto University og produktteknikk ved Stanford University.

Tidligere jobbet hun på Codecademy, et programmerings-utdanning selskap i New York med over 5 millioner brukere over hele verden. Å utgi en barnebok mener hun er en av de beste plattformene for å introdusere barna til programmering. 

Hun mener vår verden blir stadig mer drevet av programvare, og vi trenger mer mangfold av folk som bygger det: Den beste måten å introdusere programmering til barn er gjennom fengslende historier! 

Vi håper og tror at Linda Liukas bok også vil bety noe for norske hjem og skoler og interessen for programmering.

"Koding er like viktig som lesing og skriveferdigheter i vårt århundre. Behovet for å kunne forstå og uttrykke seg på programmeringsspråk er essensielt" Linda Liukas

NORSK NETTSIDE KLIKK HER