home Menu close
menu MENU

Myotopia

Kjenner du Myotopia?
Har du lyst, så bli med til fantasilandet hvor munnmotorikken bor!

Fargestrålende fantasifisk, summende bier, hoppende frosker og en sjiraff som savner sine fargede flekker på halsen, er bare noe av det som utfordrer barn fra 3 år i munnmotoriske leker.

kr kr 1 795,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 119916
Nedlastbare filer:
Beskrivelse

Spillene til den munnmotoriske treningen er inndelt i sugeøvelser, pusteøvelser og leppe-/tungeøvelser. De trener dessuten øye-hånd koordinasjonen.


De morsomme øvelsene har i seg former, figurer, mengder og farger  så det også blir en lek på å øve seg i benevnelser og lære og se og forstå likheter og forskjeller.


Kassen inneholder alle de materialene som inngår i øvelsene: brikker, plater, spillemerker, plastikkbil, bordtennisball, kroker, kuler, terninger, pomponger og sugerør. Det er nødvendig å supplere beholdningen av sugerør underveis. Plater og brikker er slitesterke.


Er du blitt nysgjerrig?


Munnmotorisk trening med puste­ og sugeøvelser


Formålet med de munnmotoriske øvelsene er å gjøre barnet mere bevisst på tungen, leppene og kinnene. Under lek får barnet trenet sin munnmotoriske bevissthet, åndedrettsmuskulaturen, leppestyrken og an- siktsmuskulaturen. Samtidig øver barnet på å kontrollere styrken i sin pust.


Det å beherske forskjellige munnmotoriske øvelser er ofte en forutsetning for å kunne uttale forskjellige språklyder. Å snakke krever et velkoordineret samspill mellem luftinntak, stemme-dannelse og munn- motorikk. Derfor er munnmotoriske øvelser svært bra for barn med tale-vanskeligheter.


Munnmotoriske øvelser blir gjerne litt ensformige, så morsomme leker og nye utfordringer er med på å holde motivasjonen oppe.


Materialer til munnmotoriske spill M1 – M5


5 spill i hver sin eske


54 brikker i alt


1 bikubeplate


1 fiskedam


2 hoppeloppefrosk i plastikk


1 bil i plastikk


13 store og 13 små spillemerker


2 marmorkuler


1 stor og 1 liten pompong


1 bordtennisball


4 fiskestenger


16 ringer (fiskekroker)