home Menu close
menu MENU

Språk og lek (SOL)

Språk og lek (SOL) inneholder 166 sider med forslag og ideér til leker og aktiviteter ifm TRAS som kan skape felles språkopplevelser for barn og voksne. 
Forfatter(e): Helle Iben Bylander, Inge Benn Thomsen Oversettelse: Mette Mellegaard, Aud Hariet Sleveland Olsen og Torill Waldeland ISBN: 978 82 9288414 0

kr kr 410,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978 82 9288414 0
Nedlastbare filer:
Beskrivelse

Språk og lek (SOL) boken inneholder tips til din pedagogiske praksis om språkvurdering. Boken er tett knyttet opp til observasjonsverktøyet Tras og bruker samme farger i sin oppbygning slik at dersom et barn har behov for å styrke sin språkforståelse, det røde feltet i Tras, kan man i boka finne ideér til aktivitet under de røde overskriftene.


Boken er et fantastisk redskap til aktiviteter knyttet til språket. Ord og setninger, fokus på oppbygging, språklyder, lydoppfattelse, auditiv hukommelse, språkforståelse, fortelling, samspill, kommunikasjon og oppmerksomhet er dekket inn gjennom tips til aktiviteter. 


Språk og lek inneholder også kopisider som du i tillegg kan laste ned gratis på denne siden. 


Forfatterene er to av Danmarks mest kjente innen dette dette området og har vært knyttet både til Familieministeriet og oversettelsen av Tras til dansk.

Råd&Tips

En ny studie fra Lesesenteret viser at språkaktivitetene i barnehagen appellerer mer til jentene enn til guttene. Konsekvensen kan være at guttene får mindre språkstimulering, og kommer senere i gang med leseutviklingen enn jentene.

Les mer på Lesesenterets sider for tips.