home Menu close
menu MENU

START - 18 samlingsstunder

Start er beregnet på barn fra 1-3 år og er en forberedelse til Steg for Steg programmet. Utviklingen av sosiale ferdigheter starter tidlig og gir barnet mulighet til å ha et positivt samspill med omverdenen gjennom å forstå følelser og relasjoner. Pakken inneholder også veiledningshefte.

kr kr 395,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 940203
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Lanseringsdato 20. sep. 2018
Beskrivelse

START er et materiell til hjelp for barnehagene i arbeidet med å utvikle barns sosiale og emosjonelle kompetanse.
Dette er den viktigste forutsetning for at barn trives og utvikler sosial og språklig kompetanse.
Start er beregnet på barn fra 1-3 år og er en forberedelse til Steg for Steg programmet. Utviklingen av sosiale ferdigheter starter tidlig og gir barnet mulighet til å ha et positivt samspill med omverdenen gjennom å forstå følelser og relasjoner.


Alle barn trenger å utvikle ferdigheter i å være sammen med andre. En viktig ferdighet er å kunne forstå og ha en følelse av begrepet ”vi”. Samspillet i hverdagen som er knyttet til følelser, er med på å utvikle barnets empati og selvfølelse. Veiledningshefte Heftet inneholder teori, beskrivelse av de enkelte følelser, betydning av tilknytning og sosiale ferdigheter.


Heftet er en grundig veiledning i hvordan programmet brukes i praksis og forslag til implementering.


Hefte til samlingsstund 18 temaer til samlingsstund: glad, lei seg, sint, redd, overrasket, avsky, se andre, forskjeller, ha tillit til en voksen, etter tur, være sammen, dele glede, tenke, dele, vente, be om hjelp, etter tur – annenhver gang, ja eller nei.
Det er veiledning med opplegg til samtaler til hvert tema.


Start - Livskunnskap for de minste er utviklet av Lars Lövenborg og Björn Gislason. Oversatt til norsk av Kari og Jan-Erik Ruud.