home Menu close
menu MENU

Ditt barns språk

En bok om barns språklig utvikling fra 0-6 år og forslag til språkstimulering.

Forfattere: Helle Iben Bylander/Trine Kjær Krogh ISBN: 978-82-8360-000-1

kr kr 349,00

Lagerstatus: På lager

SKU: 978-82-8360-000-1
Beskrivelse

De seneste års forskning viser at det er en sammenheng mellom barns tidlige språklige utvikling og deres utvikling av ordforråd og å lære å lese og skrive på skolen. Språket kommer ikke av seg selv, og med denne boken får du en praktisk guide i å støtte barnet ditt etter prinsippene i den nyeste forskningen fra inn- og utland i språkstimulering, lek og læring hjemme.


For det skal være gøy å bruke språket - også når du øver!


Ditt barns språk er skrevet til foreldre til barn fra 0 - 6 år, men også barnehage personell og andre som er opptatt av barns språklige utvikling, og som ønsker å vite mer om språk, lek og læring.

Råd&Tips

Språkutviklingen begynner før babyen blir født – ved at babyen hører stemmer og venner seg til rytmen og språket. Allerede når babyen er nyfødt starter mor og far med det gode samspillet – ansikt til ansikt med barnet. Etter hvert vil babyen lage godlyder, og rundt seksmånedersalderen vil babyen strekke seg mot ting, peke og bable i vei. Da må foreldrene være aktivt med og sette ord på det barnet ser. Når barnet er mellom åtte måneder og ett år, forstår det ulike ord – men forståelsen er situasjonsavhengig. Rundt ett års alder vil de fleste barn si sine første ord.

– Om barnet nærmer seg 1 ½ år og ikke sier noen enkeltord, er det grunn til å følge ekstra godt med. Foreldrene bør gå aktivt inn for å stimulere språkutviklingen, og går barnet i barnehage, bør barnet også følges opp her, sier professor Monica Melby-Lervåg med Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo.