Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Råd & Tips

25.10.2019

Å takle foreldre med store krav og sterke følelser

De markante foreldrene, de som forlanger og forhandler for barna sine i møtet med skolen, er her for å bli.  På andre siden av kateteret føler lærere og pedagoger seg som skyteskiver. Rikke Yde Tordrup har skrevet bok om hvordan løse det konfliktfylte forholdet.

Fedre og mødre ringer kontaktlæreren når deres barn ikke har fått den rollen i teaterstykket som hun synes hun burde, eller hvis hun er plassert ved siden av en klassekamerat hun ikke har lyst til å sitte med. De vil følge barneskoleelevene inn i klasserommet, og synes ikke deres unger passer inn i eksisterende kategorier. De har veid læreren – og funnet ham for lett.

 

Les mer...
01.08.2019

STL+ skrive seg til lesing med lydstøtte

STL+ innebærer nye muligheter innen lese- og skrivemetodiske opplegg.

Lydstøtten i form av språkteknologiske komponenter som talende tastatur og talesyntese, og kombinerer tradisjonelle syntetiske og analytiske metoder i en unik samtidighet. Felles for ulike skrive- og lesemetoder er at de fokuserer på bruk av blyant og papir! Da blir fremdeles avkodingsprosessen i lesing vanskelig for mange elever, og den krevende motoriske utformingen av bokstaver vedvarer.

Les mer...
01.03.2019

Gratis e-læring i regning

Skjermdump fra elæringen av en kvinne som skal løfte vekt og tenker mange tallKompetanse Norge har utviklet en e-læringsressurs i grunnleggende regning. E-læringen er gratis og tilgjengelig for alle voksne som ønsker å bli bedre i regning.

Les mer...
07.02.2019

Språk i barnehagen

Språkstimulering er en av barnehagens viktige oppgaver, og barna skal møte og være del av et rikt og variert språkmiljø der. Språklig kompetanse er avgjørende for å kunne kommunisere med andre, delta i lek og ha medinnflytelse i hverdagen. Arbeidet med å støtte barnas språktilegnelse er en sentral del av barnehagedagen. Barna lærer best når de deltar aktivt og får bruke språket sammen med andre. Derfor er det viktig å legge til rette for barnas språkbruk i meningsfulle sammenhenger.

Les mer...